Als ondernemer en consultant sta ik midden in de samenleving. Ik kom bij allerlei soorten bedrijven binnen, werk met politieke besturen en ambtelijke organisaties, en maatschappelijke organisaties zoals woningcorporaties, onderwijs- en zorginstellingen. Ik mag in de ziel kijken van opdrachtgevers en heb het gevoel dat mijn werk ertoe doet. Die ervaringen deel ik en geef ik weer door. Ook daarover kan ik veel mooie verhalen vertellen, en vaak hoor ik dan ook: ‘Jij moet een boek gaan schrijven.’ Och, wat zou dat mooi zijn. Wat zouden veel mensen daarvan kunnen genieten. En natuurlijk zou zo’n boek mijn ijdelheid strelen...

Zo begon het. Op de meest onverwachte momenten kwamen ideeën voor dit boek bij me op; in de auto, tijdens het werk, onder de douche en wanneer ik ‘s nachts wakkerl ag. Het zou over reizen gaan, over mijn eigen reizen naar alle windstreken, mijn avonturen.

Maar ook over de reis van de verandering in de bedrijven en organisaties van
opdrachtgevers, mijn reisgenoten en mijn professionele bijdrage daaraan.
Een aantal van die reisgenoten polste ik of ze misschien over die reis wilden vertellen en ik was blij verrast te zien hoe graag zij zich lieten verleiden om aan dit avontuur hun bijdrage te leveren. Het werd me steeds duidelijker: dit boek moest ik gaan maken. De hulp van schrijfster Trix Broekmans kwam als geroepen.
Reizen gaat over veranderen. Een aantal van mijn reisgenoten en professionele avonturiers hebben mij hun emoties en kwetsbaarheden gedeeld. Zij delen met de lezer de veranderingen waar zij voor hebben gestaan. Prachtig hoe zo diverse levenslessen samenkomen in dit boek.
Stacks Image 39
Als mens kunnen we zoveel van de ander leren. Prachtig dat bekende namen hun ervaringen via mijn boek met anderen willen delen.
auteur Ben Tomesen

Verkrijgbaar bij:

Stacks Image 55
Stacks Image 58